Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

In samenwerking met HelloFresh
  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Zelf toevoegen

Zin in een bord puur Italiaans geluk? Deze ovenschotel met aubergine in de hoofdrol vindt zijn oorsprong niet in Parma, zoals de naam misschien doet vermoeden, maar in het zonnige zuiden van de Italiaanse laars: op Sicilië. Dit recept bereid je, zoals het hoort, met echte buffelmozzarella en voor een verrassende twist maak je een topping van knapperige ciabatta. Kook dit lekkere recept en krijg met HelloFresh alle ingrediënten in precies de juiste hoeveelheden thuisbezorgd.
Over HelloFresh
HelloFresh maakt van het avondeten een moment om naar uit te kijken. Krijg een box vol verse ingrediënten en makkelijk te bereiden recepten thuisbezorgd en zet in een handomdraai een verse maaltijd op tafel.

Bereiding

  1. Aubergine bereiden
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

  2. Saus maken
    Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe. Bak 3 – 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en de passata. Roer goed en bre

  3. Snijden
    Rasp de parmigiano reggiano fijn. Scheur of snijd de buffelmozzarella in kleine stukken. Snijd een halve ciabatta per persoon in grove stukken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bewaar de rest van de ciabatta apart. Verspreid 2 el bloem per persoon, peper en zout over een groot bord. Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken door de bloem.

  4. Aubergine bakken
    Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 4 – 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en herhaal met de overige aubergineplakken.

  5. In de oven
    Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Leg 1/3 van de aubergineplakken erop en schep 1/3 van de tomatensaus erover. Bestrooi met 1/3 van de parmigiano regiano en 1/3 van de buffelmozzarella. Herhaal dit met de overige aubergineplakken, tomatensaus en kaas. Verdeel de ciabattacroutons over de bovenkant en bak 10 – 15 minuten in de oven. Bak de laatste 6 minuten de overige ciabatta mee in de oven.

  6. Serveren
    Verdeel de melanzane over de borden en garneer met het overige basilicum. Serveer met de ciabatta.

*Door de huidige omstandigheden kunnen er wijzigingen zijn in de ingrediënten in de box van dit recept. Controleer altijd de allergeneninformatie op de verpakking of bekijk als er een ingrediënt is vervangen de wijzigingen in de bereiding in de HelloFresh-app of op www.HelloFresh.nl

**Actievoorwaarden: Bij bestelling van een flexibel lidmaatschap op een maaltijdbox krijg je 20 euro korting op de 1e box, 10 euro korting op de 2e box en 10 euro korting op de 3e box. Premium-recepten en overige extra’s zijn niet inbegrepen in de korting. De kortingscode is eenmalig geldig t/m 31-12-2020, is niet te combineren met andere aanbiedingen en niet inwisselbaar voor contanten. Opzeggen, pauzeren en maaltijden kiezen kun je wekelijks doen tot 4 dagen*** voor de bezorging van de box, via je account of de klantenservice van HelloFresh. Op het lidmaatschap geldt een herroepingstermijn van 14 dagen. Bekijk voor meer informatie de algemene voorwaarden op www.HelloFresh.nl/algemene-voorwaarden

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)