Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

In samenwerking met HelloFresh
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 15 minuten wachttijd15 min. wachttijd

Zin in een bord puur Italiaans geluk? Probeer dan deze ovenschotel met aubergine in de hoofdrol.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Zelf toevoegen

Zin in een bord puur Italiaans geluk? Probeer dan deze ovenschotel met aubergine in de hoofdrol.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken.

  2. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

  3. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe. Bak 3 – 4 minuten.

  4. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en de passata. Roer goed en breng op smaak met zout en peper.

  5. Rasp de parmigiano reggiano fijn. Scheur of snijd de buffelmozzarella in kleine stukken.

  6. Snijd een halve ciabatta per persoon in grove stukken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bewaar de rest van de ciabatta apart.

  7. Verspreid 2 el bloem per persoon, peper en zout over een groot bord. Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken door de bloem.

  8. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 4 – 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om en laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en herhaal met de overige aubergineplakken.

  10. Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Leg 1/3 van de aubergineplakken erop en schep 1/3 van de tomatensaus erover.

  11. Bestrooi met 1/3 van de parmigiano regiano en 1/3 van de buffelmozzarella. Herhaal dit met de overige aubergineplakken, tomatensaus en kaas.

  12. Verdeel de ciabattacroutons over de bovenkant en bak 10 – 15 minuten in de oven. Bak de laatste 6 minuten de overige ciabatta mee in de oven.

  13. Verdeel de melanzane over de borden en garneer met het overige basilicum. Serveer met de ciabatta.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)