Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Chicken parmigiana

Chicken parmigiana

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Chicken parmigiana – in Italië beter bekend als polla alla parmigiana – staat in Australië op de kaart als chicken parm, parma of parmi. Het is hét nummer één pubfood in Australië. Heel soms wordt het geserveerd met een plak bacon erbovenop.

Bereiding

  1. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes. Bind de takjes met keukengaren bij elkaar. Verhit 3 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit er de ui en de knoflook ca. 4 minuten in. Voeg de gepelde tomaten en de basilicumtakjes toe. Kook de saus afgedekt ca. 25 minuten op laag vuur. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper.

  2. Halveer de kipfilets overdwars zodat je vier platte stukken hebt. Plet de kip tussen twee vellen bakpapier om ze nog wat platter te maken. Bestrooi met zout en peper en wentel door de bloem. Klop de kip goed af en wentel hem door het geklutste ei en vervolgens door het paneermeel. Leg de kip op een rooster en laat ca. 30 minuten aan de lucht drogen.

  3. Verhit de overige olie met de boter in een ruime braadpan en bak er de gepaneerde kip in ca. 10 minuten aan beide zijden goudbruin en krokant in. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).

  4. Giet de tomatensaus in een ruime ovenschaal en leg de gebakken kip erin. Verdeel de mozzarella en de parmezaan over de kip en bak het geheel ca. 25 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Per portie: 812 kcal | 36 g koolhydraten | 45 g eiwit | 53 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)