Chicken parmigiana
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pluk de blaadjes basilicum van de takjes. Bind de takjes met keukengaren bij elkaar. Verhit 3 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit er de ui en de knoflook ca. 4 minuten in. Voeg de gepelde tomaten en de basilicumtakjes toe. Kook de saus afgedekt ca. 25 minuten op laag vuur. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper.
Halveer de kipfilets overdwars zodat je vier platte stukken hebt. Plet de kip tussen twee vellen bakpapier om ze nog wat platter te maken. Bestrooi met zout en peper en wentel door de bloem. Klop de kip goed af en wentel hem door het geklutste ei en vervolgens door het paneermeel. Leg de kip op een rooster en laat ca. 30 minuten aan de lucht drogen.
Verhit de overige olie met de boter in een ruime braadpan en bak er de gepaneerde kip in ca. 10 minuten aan beide zijden goudbruin en krokant in. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200Ā°C / hetelucht: 180Ā°C).
Giet de tomatensaus in een ruime ovenschaal en leg de gebakken kip erin. Verdeel de mozzarella en de parmezaan over de kip en bak het geheel ca. 25 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.