Bereiding

  1. Wrijf de hele kip in met zout en laat rusten. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160⁰C / hetelucht: 140⁰C). Verhit de olie in een hele grote, brede, diepe, ovenbestendige pan op middelhoog vuur en bak de ui, de knoflook en de specerijen er met een snufje zout 6-8 minuten in, of tot het mengsel goudbruin en zacht is. Voeg de bouillon toe, draai het vuur hoog en breng aan de kook. Draai het vuur lager, tot de bouillon zachtjes kookt.
  2. Knijp de citroenen uit boven de pan en voeg de uitgeknepen citroenen toe aan de pan. Giet de olijven af en vang daarbij 30 ml vocht op. Voeg het vocht en de olijven samen met de kruiden toe aan de pan.
  3. Leg de kip in de pan en leg het deksel erop of dek af met aluminiumfolie. Zet ca. 1 uur in de oven. Voeg de aardappels toe en bak nog ca. 45 minuten, tot de aardappels zacht zijn. Neem uit de oven en laat ca. 30 minuten rusten voor je de kip serveert. Bestrooi met de overige koriander en de overige peterselie.

Per portie (6): 484 kcal
40 g eiwit | 26 g vet | 21 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Zorawar Kalra, Spasia Dinkovski, Tomer Amedi, John Chantarasak en Sofian Msetfi Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Wei Tang Foodstyling: Livia Abraham