Shepherd’s pie met stoofvlees en pastinaakpuree
Gemiddeld
ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Bestrooi de riblappen met zout en peper en wentel ze in de bloem. Verhit de olie en de boter in een ruime braadpan en braad er de riblappen, evt. in porties, ca. 5 minuten per kant in. Neem uit de pan en zet apart. Bak de spekblokjes, de champignons, de wortel en de uien ca. 8 minuten in het achtergebleven vet. Roer de tomatenpuree erdoorheen en bak nog 2 minuten. Blus af met de runderfond en het bier en schraap alle aanbaksels van de bodem los. Doe het vlees met alle braadsappen terug in de pan. Voeg de hele kruiden en specerijen toe. Zorg dat het vlees goed onderstaat, voeg wat water toe indien nodig. Breng het geheel rustig aan de kook, leg een deksel op de pan en stoof het geheel ca. 2 uur op laag vuur tot het vlees zacht is.
Kook voor de puree de aardappel en de pastinaak in water met wat zout in ca. 25 minuten gaar. Giet af en laat droogstomen. Pureer de aardappel en de pastinaak met een pureeknijper fijn. Roer de mosterd, de crème fraîche en de zachte boter door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Haal de hele kruiden en specerijen uit de stoof. Duw de riblappen uit elkaar zodat je een mooi grof stoofvlees overhoudt. Roer de doperwten door het stoofvlees. Schep het stoofvlees over in een ruime ovenschaal. Verdeel de puree een beetje golvend over het stoofvlees. Strooi wat paneermeel eroverheen en bak het geheel ca. 30 minuten in de oven.