Vegan bibimbap bowl
Eenvoudig2 personen30 minuten bereiden
Ben jij ook fan van kruidige groentenbowls? Probeer dan eens deze plantaardige variant met een kikkererwtenomelet. Deze bowl smaakt en ziet eruit als een feestje.
Ingrediënten
- 200 g zwarte rijst
- 100 g shiitake
- 1 teen knoflook (geperst)
- 200 g spinazie
- 100 g wortel (geraspt)
- 1/4 komkommer (in plakjes)
- 2 stengels bosui (in ringen)
- 1/2 norivel (in dunne strips
- 2 el gochujang (Koreaanse chilisaus)
- olie (om in te bakken)
- 2 partjes limoen
- peper en zout
- Voor de kikkererwtenomelet:
- 75 g kikkererwtenmeel
- 1 el maïzena
- 2 el edelgistvlokken
- 1/2 tl bakpoeder
- flinke snuf kurkuma
- flinke snuf zout
- 125 ml water
- olie (om in te bakken)
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Kook de zwarte rijst volgens de verpakking.
- Meng alle ingrediënten voor de kikkererwtenomelet, behalve de olie, in een kom. Verhit wat olie in een pan. Giet het beslag in de pan. Bak op middelhoog vuur voor 2-3 minuten, keer de omelet om en bak nog 1-2 minuten tot de omelet goudbruin ziet. Snijd de omelet in reepjes en zet opzij.
- Snijd de shiitakes in reepjes. Verhit opnieuw een laagje olie in een pan en bak de shiitake samen met een snufje zout voor 4-6 minuten. Zet opzij.
- Fruit in dezelfde pan de geperste knoflook en bak de spinazie mee tot deze geslonken is.
- Verdeel de rijst over twee kommen. Serveer met de kikkererwtenomelet, shiitake, spinazie, wortel, komkommer, bosui, nori, limoenpartjes en gochujangsaus.