Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Reuzenkaneelbroodje

Kerstdiner met kinderen: 5x de leukste recepten

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Geen verveelde gezichten aan tafel met kerst? Maak dan iets wat ook kinderen heerlijk vinden! Met deze kerstgerechten voor kinderen heeft iedereen het leuk aan tafel. Tip: laat ze lekker meehelpen. Kind kan de was, eh, kerst doen!

Kerst is een ‘grotemensending’, vond ik vroeger altijd. Urenlang aan tafel zitten was aan mij niet besteed. Om ons zoet te houden kregen wij in de ‘kidshoek’ vaak een grote bak met frietjes. Nu ik ouder ben denk ik; dat moet toch beter kunnen?

Kerstrecepten voor kinderen

Daarom: vijf kerstrecepten voor kinderen! Laat de kinderen helpen tijdens het koken of het versieren van je gerecht. Zo zorg je ervoor dat ze langer aan de kersttafel zitten. Met het pizzapannetje op tafel kunnen de kinderen lekker kaasdraden trekken en met het versieren van de waanzinnige freakshakes zijn ze wel een tijdje zoet. Meer inspiratie ontdek je in:

pizzadip

Pizzadip

Het leuke aan dit gerecht is dat het een soort kaasfondue is, maar dan lekkerder! Je laat kaas en pepperoni in een pannetje smelten in de oven en daar laat je kinderen aan tafel lekker brood en soepstengels in dippen. Let wel op: het pannetje kan nog heet zijn.

Naar het recept
Breekbrood met gehaktballetjes

Breekbrood met gehaktballetjes

Voor een burger loopt ieder kind wel warm. Deze burgers zijn gemaakt met gehaktballetjes. Daardoor zijn de porties veel kleiner dan bij een gewone hamburger. Ideaal als jouw kind geen hele grote eter is.

Naar het recept
Reuzenkaneelbroodje

Reuzenkaneelbroodje

Onze favoriet in de categorie: kerstrecepten voor kinderen is dit reuzekaneelbroodje. Door de grootte is het echt een spektakel om te serveren. Laat de kinderen meehelpen met het druppelen van de glazuur en steek er sterretjes in voor een extra feestelijk effect!

Naar het recept
Vanillemilkshakes

Vanillemilkshakes

Dit is toch de droom van ieder kind? Je eigen milkshake pimpen! Zet een grote schaal met versieringen (koekjes, marshmallows, chocolaatjes, m&m’s) klaar en laat je kinderen hun eigen shake versieren. Tja, gezond is het niet, maar het is maar één keer per jaar kerst.

Naar het recept
Kipvleugeltjes met dip

Kipvleugeltjes met dip

Kip is een allemansvriend en dus ook populair bij kinderen. Serveer deze grote schaal met krokante vleugeltjes en geef de dip er in een schaaltje bij. En oh; een paar servetten zijn niet overbodig!

Naar het recept
uitgelicht recept
pizzadip

Pizzadip

Het leuke aan dit gerecht is dat het een soort kaasfondue is, maar dan lekkerder! Je laat kaas en pepperoni in een pannetje smelten in de oven en daar laat je kinderen aan tafel lekker brood en soepstengels in dippen. Let wel op: het pannetje kan nog heet zijn.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

180 g roomkaas
10 g geraspte parmezaan (of vegetarisch alternatief)
100 g geraspte mozzarella (of 50 g mozzarella en 50 g cheddar)
zout en peper
olijfolie
200 g pizzasaus (of passata)
7-8 plakjes pepperoni (optioneel)
knoflookbrood (of crostini of soepstengels om te serveren)

Bereiding

  1. Doe de roomkaas in een kom en klop hem met een garde los. Roer de parmezaan en de helft van de mozzarella erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal van 15-18 cm Ø in met olie. Verdeel het kaasmengsel over de bodem en verdeel de pizzasaus eroverheen, zodat de kaas helemaal bedekt is. Bestrooi met de rest van de mozzarella. Leg eventueel de plakjes pepperoni erbovenop en besprenkel met een beetje olijfolie. Je kunt dit mengsel tot 2 dagen van te voren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Bak de dip 25-30 minuten, of tot hij bubbelt en goudgeel is. Bak intussen het knoflookbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de dip een beetje afkoelen en serveer met het knoflookbrood, de crostini of de soepstengels om mee te dippen.

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Barney Desmazery en Cassie Best Foto’s: Mike English 

Meer kerstgerechten voor kinderen? Dit waanzinnige weekendmenu is ook helemaal kidsproof!

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!