Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Breekbrood met gehaktballetjes

Breekbrood met gehaktballetjes

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes 8-10 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn. Doe dit indien nodig in porties en houd apart. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C).

  2. Snijd de broodjes terwijl ze nog aan elkaar zitten horizontaal doormidden en zorg ervoor dat ze aan elkaar blijven zitten. Leg de onderkanten van de broodjes in een met bakpapier of aluminiumfolie beklede braadslee. Bestrijk met de tomatensaus en leg een gehaktballetjes op elk broodje. Bestrooi met de mozzarella en leg de bovenkanten van de broodjes erbovenop.

  3. Bestrijk met de gesmolten boter en bestrooi met de oregano en de parmezaan. Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 20 minuten. Neem de laatste 5 minuten de folie van de braadslee, zodat de broodjes goudbruin worden.

Per portie: 418 kcal | 31 g koolhydraten | 23 g eiwit | 21 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Barney Desmazery en Cassie Best Foto’s: Mike English

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)