Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Pizzadip

Pizzadip

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de roomkaas in een kom en klop hem met een garde los. Roer de parmezaan en de helft van de mozzarella erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal van 15-18 cm Ø in met olie. Verdeel het kaasmengsel over de bodem en verdeel de pizzasaus eroverheen, zodat de kaas helemaal bedekt is. Bestrooi met de rest van de mozzarella. Leg eventueel de plakjes pepperoni erbovenop en besprenkel met een beetje olijfolie. Je kunt dit mengsel tot 2 dagen van te voren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Bak de dip 25-30 minuten, of tot hij bubbelt en goudgeel is. Bak intussen het knoflookbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de dip een beetje afkoelen en serveer met het knoflookbrood, de crostini of de soepstengels om mee te dippen.

Per portie: 166 kcal | 2 g koolhydraten | 7 g eiwit | 14 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Barney Desmazery en Cassie Best Foto’s: Mike English 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (7 stemmen)