Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Pizzadip

Pizzadip

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Roomkaas, parmezaan en mozzarella gecombineerd met pizzasaus en pepperoni… Dat is toch alsof je in de kaashemel bent beland! Wedden dat niemand van deze geweldige pizzadip kan afblijven zodra ‘ie op tafel staat?!

Bereiding

  1. Doe de roomkaas in een kom en klop hem met een garde los. Roer de parmezaan en de helft van de mozzarella erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal van 15-18 cm Ø in met olie. Verdeel het kaasmengsel over de bodem en verdeel de pizzasaus eroverheen, zodat de kaas helemaal bedekt is. Bestrooi met de rest van de mozzarella. Leg eventueel de plakjes pepperoni erbovenop en besprenkel met een beetje olijfolie. Je kunt dit mengsel tot 2 dagen van te voren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Bak de dip 25-30 minuten, of tot hij bubbelt en goudgeel is. Bak intussen het knoflookbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de dip een beetje afkoelen en serveer met het knoflookbrood, de crostini of de soepstengels om mee te dippen.

Per portie: 166 kcal | 2 g koolhydraten | 7 g eiwit | 14 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Barney Desmazery en Cassie Best Foto’s: Mike English 

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (10 stemmen)