Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Kookboeken voor kinderen

Dit zijn de leukste kookboeken voor kinderen

Advertentie

Ben je op dit moment ook thuis met de kids? Laat ze dan nader kennismaken met jouw liefde voor koken. Deze toffe kookboeken voor kinderen staan boordevol recepten die jullie samen kunnen maken.

1. Eten met Nijntje – Dick Bruna en Samuel Levi

Een van onze favorieten voor de allerkleinsten. Eten met Nijntje is een leesboek en kookboek in één. Er staan vijf korte verhaaltjes in, gevolgd door 40 gezonde, makkelijke en voornamelijk vegetarische recepten. Dat dit een van de favoriete kookboeken voor kinderen van afgelopen jaar is, werd bevestigd door hun nominatie voor het Gouden Kookboek in 2019.

Afbeeldingsresultaat voor eten met nijntje

2. ’t Verrukkelijke kinderbakboek – Rutger van den Broek & Mark Haayema

De bakboeken van Heel Holland Bakt-winaar Rutger van den Broek staan bij menig foodie in de kast. Een kookboek voor kinderen kon dus zeker niet uitblijven. Hiervoor sloeg hij de handen ineen met Mark Haayema en werden de lekkerste recepten gebundeld in ’t Verrukkelijke kinderbakboek. Wentelteefjes, cheesecake of toch zandkoekjes: wat wordt het vandaag? Op het gebied van bakken is dit zeker een van de tofste kookboeken voor kinderen.

Afbeeldingsresultaat voor kinderbakboek rutger

3. Het grote kinderkookboek – Karin Luiten

Pas maar op, want voor je het weet is het aanrecht constant bezet. Karin Luiten deelt haar ultieme recepten voor spaghetti, croques, pannenkoeken en nog veel meer, maar dan helemaal kidsproof. En nee, daar komen geen pakjes en zakjes aan te pas.

Afbeeldingsresultaat voor het grote kinderkookboek karin luiten

4. Koken met Shane – Shane Kluivert

Het is misschien wel een van de leukste kookboeken voor kinderen: Koken met Shane. De zoon van Patrick Kluivert laat zien hoe je zijn favoriete recepten maakt. Onze favoriet? De banaan-havermoutpannenkoekjes. Houd de website van foodies in de gaten, want volgende week delen we drie heerlijke recepten uit dit boek.

5. Heel Holland Bakt Kinderbakboek

Kijkt jouw kroost altijd stiekem stiekem mee als Heel Holland bakt op de buis is? Dan worden ze vast blij van dit boek. Koekjes, taarten, cupcakes en nog veel meer lekkers wat jullie samen kunnen maken. Hebben je kids de smaak te pakken? Laat ze dan zelf aan de slag gaan met deze toffe recepten.

Afbeeldingsresultaat voor heel holland bakt kinderbakboek

Wil je iedere week de lekkerste recepten en leukste weetjes ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!