
Kipvleugeltjes met dip
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de vleugeltjes in een grote kom en schep ze om met 1 tl zout, de maizena en het bakpoeder – dit zorgt ervoor dat het vel tijdens het bakken krokant wordt. Dek af en zet minimaal 1 uur, maar liever een nacht, in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Schep de vleugeltjes om met de olie en leg ze in een enkele laag op een ovenrooster boven een bakplaat. Bak 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn, draai de vleugeltjes om en bak nog 25-30 minuten tot ze krokant zijn.
Leg de vleugeltjes op een serveerschaal en serveer met dips (zie kader) of schep de vleugeltjes om met de dip.
Teriyakidip
Doe 100 ml water met 1 el lichtbruine basterdsuiker, 1 el sojasaus en een gepeld en geraspt stukje gember in een klein pannetje en breng al roerende aan de kook. Laat zachtjes koken tot de suiker opgelost is. Roer 1 tl maizena en 1 el water door elkaar en klop snel door de saus. Klop 2 tl wittewijnazijn erdoorheen. Doe de dip in een kom, bestrooi met 1 tl geroosterd sesamzaad en serveer.
Zoete kerriesaus:
Meng 5 el sweet chilisaus met het sap van ½ limoen en 1 tl kerriepoeder en serveer.