Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Kipvleugeltjes met dip

Kipvleugeltjes met dip

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de vleugeltjes in een grote kom en schep ze om met 1 tl zout, de maizena en het bakpoeder – dit zorgt ervoor dat het vel tijdens het bakken krokant wordt. Dek af en zet minimaal 1 uur, maar liever een nacht, in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Schep de vleugeltjes om met de olie en leg ze in een enkele laag op een ovenrooster boven een bakplaat. Bak 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn, draai de vleugeltjes om en bak nog 25-30 minuten tot ze krokant zijn.

  3. Leg de vleugeltjes op een serveerschaal en serveer met dips (zie kader) of schep de vleugeltjes om met de dip.

Per portie: 172 kcal | 3 g koolhydraten | 16 g eiwit | 10 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Barney Desmazery en Cassie Best Foto’s: Mike English Styling: ? Foodstyling: ?

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)