Kipvleugeltjes met dip
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Doe de vleugeltjes in een grote kom en schep ze om met 1 tl zout, de maizena en het bakpoeder – dit zorgt ervoor dat het vel tijdens het bakken krokant wordt. Dek af en zet minimaal 1 uur, maar liever een nacht, in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Schep de vleugeltjes om met de olie en leg ze in een enkele laag op een ovenrooster boven een bakplaat. Bak 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn, draai de vleugeltjes om en bak nog 25-30 minuten tot ze krokant zijn.
Leg de vleugeltjes op een serveerschaal en serveer met dips (zie kader) of schep de vleugeltjes om met de dip.