Kerstboomcakepops
Eenvoudig
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
ca. 6 uur en 40 minuten wachttijdca. 6 u. en 40 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een ronde springvorm (20 cm Ø) in met boter en bekleed de bodem met een rondje bakpapier. Doe 100 g zachte boter, de
rietsuiker en het vanille-extract in een grote kom en klop met een elektrische mixer romig. Voeg de eieren één voor één toe. Klop het eerste ei er goed doorheen voor je het volgende ei toevoegt. Zeef het bakmeel en de cacao erboven, voeg de melk toe en roer alles tot een glad beslag. Schep het beslag in de springvorm en strijk het met de achterkant van een houten lepel glad.Bak de cake ca. 20 minuten in de oven tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Er mogen wel wat kleine kruimeltjes aan blijven plakken, maar geen nat beslag. Haal de springvorm uit de oven, leg hem op een rooster of afkoelrek en laat de cake helemaal afkoelen in de vorm.
Verwijder de springvormring, de bodem van de vorm en het bakpapier. Leg de cake op een snijplank en snijd hem met een broodmes in 8 gelijke punten. Prik in iedere punt een stokje vanaf de brede, bolle rand tot aan het midden.
Meng voor de versiering de poedersuiker met 1 of 2 druppels groene levensmiddelenkleurstof en genoeg water, ca. 1 el, zodat je een vloeibaar maar nog vrij stevig suikerglazuur krijgt. Druppel wat glazuur over een stukje papier – het moet streepjes vormen en niet helemaal uitlopen.
Maak met het suikerglazuur van boven tot onder een zigzaglijn over de cakepunten. Versier de boompjes met de suikerdecoratie of snoepjes en laat het glazuur minimaal 4 uur aan de lucht drogen. Na het drogen kun je de boompjes tot 2 dagen in een luchtdichte bak of trommel bewaren.