Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Gepofterijsrendieren

Gepofterijstrendieren

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Aantal stuks
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Hoe leuk zijn deze rendieren gemaakt van gepofte rijst? Perfect als tussendoortje en ook leuk om uit te delen als traktatie!

Bereiding

  1. Bekleed een taartvorm (20 cm Ø) met bakpapier. Smelt de boter, de suiker, de golden syrup en de zeezoutvlokken in een steelpan op middelhoog vuur. Klop met een garde als de suiker is opgelost en roer de gepofte rijst erdoorheen tot het goed is bedekt.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Doe het mengsel in de taartvorm en druk met de achterkant van een lepel goed aan tot een platte laag. Bak in ca. 15 minuten goudgeel en geroosterd in de oven. Duw de nog warme koek weer aan met een lepel en laat helemaal afkoelen in de vorm.

  3. Neem de koek uit de vorm en snijd in zes stukken, zoals een pizza. Plak met wat icing of gesmolten chocolade de pretzelzoutjes erop als geweitjes. Plak ook de oogjes erop en maak neusjes van de M&M’s. Laat ca. 30 minuten uitharden op een koele plek voor je de rendieren serveert. In een luchtdichte bak blijven ze tot drie dagen goed.

Per stuk: 454 kcal | 57 g koolhydraten | 3 g eiwit | 24 g vet

Receptuur: Cassie Best & Helena Busiakiewicz Fotografie & styling: Myles New Foodstyling: Lizzie Harris

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)