Bereiding

Laat je koekjes glimmen en glinsteren. Blinken, fonkelen en schitteren. Het laagje glazuur is meer dan de kers op de taart, geen detail maar de essentie. Glazuur geeft glans!

  1. Klop de boter met de witte en bruine basterdsuiker, de vanillesuiker en een snufje zout romig. Voeg het ei toe en klop tot het helemaal is opgenomen. Voeg de bloem en het cacaopoeder toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en zet het ca. 1 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van ca. ½ cm dik. Steek met een uitsteekvorm koekjes uit het deeg en leg ze voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in ca. 10 minuten gaar.
  3. Neem de koekjes uit de oven en laat ze kort afkoelen op de bakplaat. Leg de koekjes voorzichtig op een rooster om verder af te koelen.
  4. Klop het eiwit, de poedersuiker en de oploskoffie in een kom tot een glad glazuur. Voeg eventueel een paar druppels water toe als het glazuur te dik is. Bestrijk de koekjes aan 1 zijde met de achterkant van een lepel met het glazuur. Laat de geglazuurde koekjes ca. 15 minuten drogen op een rooster.

Per portie: ca. 158 kcal
2 g eiwit | 6 g vet | 24 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren