Bereiding

Kerst is niet compleet zonder pronkstuk op tafel. Deze gingerbread-kerstboompjes ‘horen’, net zoals de kokos-sneeuwballen op de naked cake uit ons dubbeldikke kerstnummer. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon zo eten!

  1. Maak het koekjesdeeg een dag van tevoren. Meng de boter, de basterdsuiker en de stroop met de deeghaken van een handmixer. Meng het ei erdoorheen. Zeef de bloem, het gemberpoeder, de kaneel, de nootmuskaat en een snufje zout boven het mengsel en kneed tot een mooie gladde massa zonder stukjes.
  2. Rol het deeg uit tussen bakpapier om deegresten op je werkblad te voorkomen. Leg afgedekt en tussen het bakpapier in de koelkast. Snijd of steek de volgende dag de kerstboomfiguren uit het deeg.
  3. Verwarm de oven voor op 170°C. Bak de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat 12-14 minuten in de oven. Snijd de koekjes wanneer ze nog warm en zacht zijn in zodat ze in elkaar passen: maak in de kerstboompjes om en om boven en onder inkepingen om ze 3D in elkaar te kunnen schuiven.