Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
glazuur maken

Zelf maken: glazuur voor cakes en koekjes

Profielfoto van SanneSanne

Advertentie

Op je cake, koekje of taart, glazuur maakt gewoon alle beter. Wij delen het easy peasy recept voor een goede glazuur met drie heerlijke varieties. Na het lezen van dit artikel kan jij thuis glazuur maken als een pro.

Zelf glazuur maken is zo makkelijk en oh zó lekker! Cupcakes, carrotcake of zelfgebakken koekjes, sommige dingen zijn gewoon niet compleet zonder een glazuur, al is het maar voor de looks. En het beste? Je maakt het in een handomdraai en je hoeft er maar één ding voor te kopen: een bus poedersuiker.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Basisrecept om glazuur te maken

Het basisrecept is heel eenvoudig: roer 100 g poedersuiker glad met 1 el waterThat’s it! Mocht je meer nodig hebben, dan kun je deze hoeveelheden verdubbelen. Easy peasy!

Voor cakes en koekjes: variëren met kleur

Van zichzelf heeft glazuur een mooie glanzenede witte kleur. Maar wil je een keer een andere kleur proberen? Dat kan ook! Voor bijvoorbeeld een mooie roze glazuur kan je levensmiddelenkleurstof kopen in de supermarkt. Wil je het helemaal natuurlijk, dan maak je de kleurstof zelf van bieten- of sinaasappelsap. Je kunt het ook maken van de kleurstof die matcha en spinazie afgeven. Dit is hoe je dat doet:
Bietensap
Kook hiervoor bietensap (bijvoorbeeld uit de natuurvoedingswinkel) in tot een dieprode kleurstof. Laat afkoelen. Je hebt maar enkele druppels nodig voor een roze glazuur. En iets meer druppels voor een knalroze variant!
Oranje glazuur
Laat sinaasappelsap tot zeker de helft inkoken, laat afkoelen en roer in plaats van water door de poedersuiker.
Kwarkglazuur
Ook lekker op zoete broodjes of zoete bladerdeegstengels: roer 150 g poedersuiker glad met 2 el kwark. Maak er vervolgens dit heerlijke kaneelbrood met kwarkglazuur mee.
glazuur maken

Onze tips

Profielfoto van

Sanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!