Japanse chirashi (sushibowl)
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1 Verwarm de azijn en de suiker in een steelpan tot de suiker is opgelost. Was de sushirijst in koud water, giet af en herhaal dit proces een paar keer om het meeste zetmeel weg te spoelen. Kook de rijst in een pan met ca. 200 ml water 12-15 minuten of tot al het water is opgenomen. Doe de rijst in een kom en laat een beetje afkoelen. Giet het azijnmengsel bij de rijst en roer erdoorheen. Laat de rijst verder afkoelen.
2. Wrijf de tonijnfilet in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak in een koekenpan op middelhoog vuur ca. 30 seconden per zijde. Neem de tonijnfilet uit de pan, wentel hem in sesamzaad en verpak hem in vershoudfolie. Leg in de koelkast en laat rusten.
3. Kook de kwarteleitjes ca. 2½ minuut in ruim water. Pel de eitjes voorzichtig onder koud stromend water en snijd ze doormidden.
4. Verdeel de rijst over 2 kommen. Snijd de tonijnfilet in plakken van ca. 1 cm dik. Verdeel de tonijn, de eitjes, de garnalen, de sojabonen, de rettich en de gember over de rijst. Maak af met de bieslook en serveer met sojasaus en wasabi.