Bereiding
Serveer de gegrilde tonijn samen met een heerlijk frisse salade van gemarineerde tomaten en olijven. Lekker mediterraan!
- Snijd de tomaten in dunne plakken en verdeel over 2 borden. Bestrooi met wat zeezout. Meng de olijven, de kappertjes, de rode ui, 1 el olijfolie en de rodewijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de tomaten en laat de salade ca. 10 minuten staan zodat de smaken kunnen trekken.
- Bestrijk de tonijn rondom met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Laat de tonijn ca. 5 minuten op kamertemperatuur komen voordat je hem gaat bakken.
- Verhit een zware koekenpan op hoog vuur en bak er de tonijn aan beide zijden 1-2 minuten in, afhankelijk van de dikte. Haal de tonijn uit de pan en laat ca. 2 minuten rusten. Leg de tonijn op de salade en maak af met de peterselie. Lekker met knapperig brood.
Per portie: ca. 250 kcal
36 g eiwit | 9 g vet | 5 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bus