Bereiding

Serveer de gegrilde tonijn samen met een heerlijk frisse salade van gemarineerde tomaten en olijven. Lekker mediterraan!

  1. Snijd de tomaten in dunne plakken en verdeel over 2 borden. Bestrooi met wat zeezout. Meng de olijven, de kappertjes, de rode ui, 1 el olijfolie en de rodewijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de tomaten en laat de salade ca. 10 minuten staan zodat de smaken kunnen trekken.
  2. Bestrijk de tonijn rondom met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Laat de tonijn ca. 5 minuten op kamertemperatuur komen voordat je hem gaat bakken.
  3. Verhit een zware koekenpan op hoog vuur en bak er de tonijn aan beide zijden 1-2 minuten in, afhankelijk van de dikte. Haal de tonijn uit de pan en laat ca. 2 minuten rusten. Leg de tonijn op de salade en maak af met de peterselie. Lekker met knapperig brood.

Per portie: ca. 250 kcal
36 g eiwit | 9 g vet | 5 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bus