Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Recepten met tonijn: Tonijn met een salade van gemarineerde tomaten en olijven

Tonijn met een salade van gemarineerde tomaten en olijven

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in dunne plakken en verdeel over 2 borden. Bestrooi met wat zeezout. Meng de olijven, de kappertjes, de rode ui, 1 el olijfolie en de rodewijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de tomaten en laat de salade ca. 10 minuten staan zodat de smaken kunnen trekken.

  2. Bestrijk de tonijn rondom met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Laat de tonijn ca. 5 minuten op kamertemperatuur komen voordat je hem gaat bakken.

  3. Verhit een zware koekenpan op hoog vuur en bak er de tonijn aan beide zijden 1-2 minuten in, afhankelijk van de dikte. Haal de tonijn uit de pan en laat ca. 2 minuten rusten. Leg de tonijn op de salade en maak af met de peterselie. Lekker met knapperig brood.

Per portie: 250 kcal | 5 g koolhydraten | 36 g eiwit | 9 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bus

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)