Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Tonijn tataki

Tonijn tataki

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Ponzusaus* (wanneer je deze zelf maakt)

Benodigdheden

plastic zak
microplane
Ponzusaus zelf maken
Wanneer je de ponzusaus zelf maakt: meng de yuzusap met de bonitovlokken, de kombu, de sojasaus en de mirin. Laat 3 uur afgedekt in de koelkast marineren. Doe in een gesteriliseerd potje. De ponzu blijft een maand goed. Lekker als marinade of als sushidipsaus.

Bereiding

  1. Meng de ponzusaus, het sinaasappelsap, het limoensap, de sesamolie, de mirin en de helft van de gemberzeste.

  2. Snijd de tonijn in vier stukken en wentel deze door de sesamzaadjes.

  3. Rooster de tonijn aan elke kant 15 seconden in een hete koekenpan. Leg de tonijn in een plastic zak en dompel deze 30 seconden in een bak met water en ijsklontjes. Zo stop je het kookproces.

  4. Snijd de tonijn in sashimireepjes. Leg de reepjes op een bord, giet de saus erover heen en garneer met overige gemberzeste en de bosui.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

Cocina Nikkei

€ 29,99
Cocina Nikkei