Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
Beef tataki

Beef tataki

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Beef tataki is een bekend gerecht uit Japan en met dit fijne recept maak jij het nu zelf. Maar wat is het eigenlijk? Het zijn dungesneden plakjes rundvlees in een marinade van Aziatische smaakmakers zoals ponzu, rijstazijn en sojasaus.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de marinade

Beef tataki is een bekend gerecht uit Japan en met dit fijne recept maak jij het nu zelf. Maar wat is het eigenlijk? Het zijn dungesneden plakjes rundvlees in een marinade van Aziatische smaakmakers zoals ponzu, rijstazijn en sojasaus.

Bereiding

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit een zware bak- of braadpan op middelhoog vuur. Meng intussen alle ingrediënten voor de marinade met elkaar.

  2. Wrijf het vlees lichtjes in met wat olie. Bak het vlees in de hete pan ca. 1 minuut per zijde op hoog vuur. Neem uit de pan en leg direct in de marinade. Laat ca. 15 minuten trekken.

  3. Neem het vlees uit de marinade en snijd het met een scherp mes in dunne plakjes. Leg de plakjes netjes tegen elkaar aan op een bord of schaaltje en schep de marinade eroverheen. Bestrooi met wat geroosterd sesamzaad en extra lente-ui.

Per portie: 440 kcal | 13 g koolhydraten | 39 g eiwit | 26 g vet
Wist je dat?
Tataki verwijst naar de bereidingswijze van het kort aanbakken van vlees of vis. Dit kan ook met vis. Wat denk jij bijvoorbeeld van een tonijn tataki?

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (26 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!