Beef tataki
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Beef tataki is een bekend gerecht uit Japan en met dit fijne recept maak jij het nu zelf. Maar wat is het eigenlijk? Het zijn dungesneden plakjes rundvlees in een marinade van Aziatische smaakmakers zoals ponzu, rijstazijn en sojasaus. Dit werkt ook goed met vis. Wat denk jij bijvoorbeeld van een tonijn tataki?
Wist je dat?
Tataki verwijst naar de bereidingswijze van het kort aanbakken van vlees of vis.
Bereiding
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit een zware bak- of braadpan op middelhoog vuur. Meng intussen alle ingrediënten voor de marinade met elkaar.
Wrijf het vlees lichtjes in met wat olie. Bak het vlees in de hete pan ca. 1 minuut per zijde op hoog vuur. Neem uit de pan en leg direct in de marinade. Laat ca. 15 minuten trekken.
Neem het vlees uit de marinade en snijd het met een scherp mes in dunne plakjes. Leg de plakjes netjes tegen elkaar aan op een bord of schaaltje en schep de marinade eroverheen. Bestrooi met wat geroosterd sesamzaad en extra lente-ui.