Tonijn crudo met wasabi en zalmeitjes
Eenvoudig4 personen20 minuten bereiden
Pien: "Crudo betekent ‘rauw’ in het Italiaans. Verwar het niet met sashimi, ook een gerecht met rauwe vis. Bij sashimi wordt de vis in de meest pure vorm gegeten, terwijl er bij crudo een aantal ingrediënten aan de vis worden toegevoegd om de smaak te intensiveren: vaak een goede (olijf)olie en een zuurtje, zoals citroen of azijn. De pittige wasabi en de zachte zalmeitjes vormen een heerlijke toevoeging en de eetbare bloemen maken er een feestelijk geheel van."
Ingrediënten
- 1 tl wasabi
- 2 el mayonaise
- 15 g wasabi-nootjes
- 400 g verse tonijn
- 3 el extra vergine olijfolie
- rasp en sap van 1 citroen
- grof zeezout
- 50 g wilde-zalmeitjes
- tuinkers
- eetbare bloemen
- keukenmachine (optioneel)
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Roer voor de wasabi-mayonaise de wasabi door de mayonaise. Proef even, en voeg indien gewenst (voor een scherpere smaak) wat extra wasabi toe.
- Hak de wasabi-nootjes grof met een mes of in een keukenmachine. Snijd de verse tonijn in dunne plakjes van ongeveer 0,5 centimeter.
- Meng 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel citroensap in een schaal. Leg de tonijn hierop. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap en wat extra citroenrasp. Bestrooi met grof zeezout.
- Verdeel de wilde zalmeitjes over de tonijn. Verdeel de wasabi-mayonaise in kleine toefjes over de tonijn en strooi de grofgehakte wasabi-nootjes eroverheen. Garneer met wat tuinkers en eetbare bloemen.

Uit het boek:
Pien laat haar eten zien
Receptuur: Pien Wekking Foto’s: Isabelle Bucx