Bramencrumble met custard
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Verwarm de slagroom met het merg in een pan en verwarm het vanillestokje mee. Laat de room niet koken. Meng de eidooiers met de suiker en roer 1 el bloem erdoorheen.
Giet de hete room al roerend bij het dooiermengsel. Doe het geheel terug in de pan en verhit al roerend tot het dik wordt.
Was de bramen voorzichtig en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de bramen over de bodem van een ingevette ovenschaal. Giet de custard over de bramen en strijk het geheel glad.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Wrijf 50 g bloem, de basterdsuiker, 2 el boter en een snufje zout samen tot een kruimelig deeg. Verdeel het kruimeldeeg over de custard en bak het geheel ca. 20 minuten in de oven. Serveer warm met eventueel nog wat verse bramen.