Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Appel-bramencrumble

Appel-bramencrumble

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 10 minuten wachttijd10 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor het kruimeldeeg

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Doe voor het kruimeldeeg de bloem en de boter in een keukenmachine en meng met de pulseerknop tot grove kruimels. Roer de suiker en een snufje zout erdoorheen.

  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes. Meng de appels met de bramen, het citroensap, 150 g suiker en de kaneel. Verdeel het fruitmengsel over een ovenschaal en bestrooi met het kruimeldeeg.

  3. Bak ca. 50 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is en de fruitsappen borrelen. Laat ca. 10 minuten afkoelen voor het serveren. Lekker met vanille-ijs.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Charlotte Tolhurst Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)