Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
oldskool appelcrumble crumble

Oldskool appelcrumble

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de crumble

Haal het meeste uit de smaken van het najaar: verwerk je appels in een heerlijke oldskool crumble.

Bereiding

  1. Doe voor de crumble de bloem en deboter in een keukenmachine en meng met depulse-knop tot grove kruimels. Meng er met eenspatel de suiker en een snuf zout doorheen.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C /hetelucht: 170°C). Snijd de appels in vieren enverwijder de klokhuizen. Snijd de appelpartenin dikke plakjes en meng ze in een kom met hetcitroensap, 150 g suiker en het kaneelpoeder.Verdeel de appels over een ovenschaal enverdeel de crumble er gelijkmatig overheen.Bestrooi met de overige suiker.

  3. Bak de appelcrumble ca. 40 minuten in deoven tot hij goudbruin is en langs de randenbubbelt. Serveer met custard of vanille-ijs.

Per portie: 689 kcal | 106 g koolhydraten | 6 g eiwit | 25 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe, Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Davina Perkins Foodstyling: Lizzie Harris

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)