Bereiding
- Doe voor de crumble de bloem en deboter in een keukenmachine en meng met depulse-knop tot grove kruimels. Meng er met eenspatel de suiker en een snuf zout doorheen.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C /hetelucht: 170°C). Snijd de appels in vieren enverwijder de klokhuizen. Snijd de appelpartenin dikke plakjes en meng ze in een kom met hetcitroensap, 150 g suiker en het kaneelpoeder.Verdeel de appels over een ovenschaal enverdeel de crumble er gelijkmatig overheen.Bestrooi met de overige suiker.
- Bak de appelcrumble ca. 40 minuten in deoven tot hij goudbruin is en langs de randenbubbelt. Serveer met custard of vanille-ijs.
Per portie: ca. 689 kcal | 6 g eiwit
25 g vet | 106 g koolhydraten
© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe, Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Davina Perkins Foodstyling: Lizzie Harris