Makkelijke mini-appeltaartjes
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een bakspray.
Schep in een grote kom de appels, basterdsuiker, gesmolten boter, kaneel, piment, gember (als je die gebruikt) en een snufje zout door elkaar, tot de appels met de specerijen zijn bedekt. Proef en voeg naar smaak extra specerijen en zout toe.
Snijd het bladerdeeg in 4 even grote rechthoeken en leg die op de bakplaat
Verdeel het appelmengsel over de rechthoeken; laat hierbij de rand vrij. De appelplakjes mogen elkaar een beetje overlappen. Bestrijk elk taartje met 1 eetlepel van het suikermengsel dat in de kom is achtergebleven (je wilt misschien nog meer toevoegen, maar daar kunnen de taartjes klef van worden).
Klop in een kommetje het ei los met 2 eetlepels water. Bestrijk de rand van elk taartje met dit eimengsel.
Bak de taartjes 15-20 minuten in de oven, tot de randen goudbruin zijn. Bestuif ze als je wilt met poedersuiker en dien warm op.