Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Apple pie tarts

Makkelijke mini-appeltaartjes

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Duik de volgende keer dat je boodschappen doet in de vriezer en neem een rol bladerdeeg mee – dan heb je de helft van het werk voor dit makkelijker-dan-je-denkt dessert al gedaan.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een bakspray.

  2. Schep in een grote kom de appels, basterdsuiker, gesmolten boter, kaneel, piment, gember (als je die gebruikt) en een snufje zout door elkaar, tot de appels met de specerijen zijn bedekt. Proef en voeg naar smaak extra specerijen en zout toe.

  3. Snijd het bladerdeeg in 4 even grote rechthoeken en leg die op de bakplaat

  4. Verdeel het appelmengsel over de rechthoeken; laat hierbij de rand vrij. De appelplakjes mogen elkaar een beetje overlappen. Bestrijk elk taartje met 1 eetlepel van het suikermengsel dat in de kom is achtergebleven (je wilt misschien nog meer toevoegen, maar daar kunnen de taartjes klef van worden).

  5. Klop in een kommetje het ei los met 2 eetlepels water. Bestrijk de rand van elk taartje met dit eimengsel.

  6. Bak de taartjes 15-20 minuten in de oven, tot de randen goudbruin zijn. Bestuif ze als je wilt met poedersuiker en dien warm op.

Receptuur: @theres.food.at.home Foto: Lauren Velo

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

Je kookt het op TikTok

€ 24,99
tiktok kookboek