Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Appeltaartje met filodeeg

Appeltaartje met filodeeg

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat het filodeeg op kamertemperatuur komen. Smelt de boter in een steelpannetje. Zet apart.

  2. Was de appels en snijd ze in plakken. Steek ronde vormpjes uit het filodeeg. Leg 4 rondjes op elkaar. Strijk daarbij telkens een velletje dun in met de gesmolten boter.

  3. Beleg de taartbodems met de appelschijfjes. Meng de kaneel met de suiker. Strooi over de appels. Zet de taartjes ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).

Per portie: 210 kcal | 41 g koolhydraten | 5 g eiwit | 6 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!