Roodfruitcrumble
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C /hetelucht: 160⁰C). Schep in een grote kom het fruit om met de maizena en de basterdsuiker (voeg eventueel extra suiker toe als het fruit erg zuur is). Doe het fruit in een bakvorm (ca. 22×22 cm).
Doe de bloem en het zout in een grote kom en wrijf de boter er met je vingers doorheen, tot het mengsel lijkt op broodkruim. Roer de havervlokken erdoorheen. Verdeel het kruimelmengsel over het fruit, bestrooi met de rietsuiker en bak 55-60 minuten in de oven, tot de crumble licht goudkleurig is en het fruit bubbelt aan de randjes. Serveer warm met custard of clotted cream.
Wat is een crumble?
Recepten met crumble maak je met alle gemak. Het krokante laagje bestaat namelijk uit niets anders dan bloem en boter. Gebruik bij voorkeur roomboter, dat maakt wat mij betreft alles lekkerder. Vooral als dessert zijn recepten met crumble erg populair, zeker met seizoensfruit. Je hebt alleen vers fruit, een beetje suiker, bloem en boter nodig.
Soorten crumble
Deze krokante kruimels ken je misschien wel van een appelkruimeltaart. Wist je dat je crumble op nog veel meer manieren kan serveren? Met wat kwark, yoghurt of als dessert met vers fruit. Of wat dacht je van een hartige crumble? Super lekker en weer eens een keer wat anders!