
Citrus-amandelcrumble
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Bereiding
Snijd de cake in blokjes van ca. 2×2 cm en verdeel ze over de bodem van een ovenschaal. Roer de lemoncurd los en klop het ei en de melk erdoorheen. Schenk dit mengsel over de cakeblokjes. Schil de citrusvruchten met een scherp mes en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Verwijder zoveel mogelijk eventuele pitten. Verdeel de citrusschijfjes over de cakeblokjes.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180Ā°C / hetelucht: 160Ā°C). Kluts het eiwit los met de suiker zodat het licht schuimig wordt. Meng het amandelschaafsel met het eiwitmengsel en verdeel het geheel over de ovenschaal. Bak in ca. 35 minuten goudbruin en krokant in de oven. De citrus-amandelcrumble is lekker met slagroom en lemoncurd.