Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Citrus-amandelcrumble

Citrus-amandelcrumble

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal citrus-amandelcrumble
1

Ingrediënten

Op zoek naar een zoet nagerecht? Dit recept voor citrus-amandelcrumble is het proberen waard. Lekker met slagroom en lemoncurd.

Bereiding

  1. Snijd de cake in blokjes van ca. 2×2 cm en verdeel ze over de bodem van een ovenschaal. Roer de lemoncurd los en klop het ei en de melk erdoorheen. Schenk dit mengsel over de cakeblokjes. Schil de citrusvruchten met een scherp mes en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Verwijder zoveel mogelijk eventuele pitten. Verdeel de citrusschijfjes over de cakeblokjes.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Kluts het eiwit los met de suiker zodat het licht schuimig wordt. Meng het amandelschaafsel met het eiwitmengsel en verdeel het geheel over de ovenschaal. Bak in ca. 35 minuten goudbruin en krokant in de oven. De citrus-amandelcrumble is lekker met slagroom en lemoncurd.

Per portie: 455 kcal | 45 g koolhydraten | 8 g eiwit | 27 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)