Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Recepten voor ravioli

Ravioli met rivierkreeft en romige kerriebouillon

  • Uitdagend

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed van de pastabloem, de eieren, de eidooier, de olijfolie en een snufj e zout in minimaal 10 minuten een soepel deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het ca. 1 uur rusten op een koele plaats.

  2. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een pan en fruit de ui ca. 3 minuten. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem fijn. Hak de rivierkreeftstaartjes grof. Meng de rivierkreeft met de ui en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verdeel het deeg in twee stukken en rol het met een pastamachine uit tot langwerpige dunne plakken. Maak op 1 plak hoopjes van de vulling met telkens ca. 4 cm ertussen. Leg de tweede plak erbovenop en maak kleine ‘kussentjes’ van de vulling. Zorg dat er geen lucht tussen de pastavellen zit en druk de randen goed op elkaar. Steek de ravioli met een uitsteekvorm uit.

  4. Verhit de olie in een pan en fruit de kerrie ca. 3 minuten. Blus af met 250 ml water en de slagroom. Voeg het groentebouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook de ravioli voorzichtig in ruim kokend water in ca. 5 minuten beetgaar. Breng de bouillon op smaak met zout en peper. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en hak ze grof. Serveer de ravioli in diepe borden, giet er de bouillon overheen en bestrooi met de basilicum.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)