Bereiding

  1. Breng de kippenbouillon op middelhoog vuur aan de kook. Voeg het citroengras, de gember, de rode peper, de knoflook en de gescheurde kaffir limoenblaadjes toe. Zet het vuur laag en laat ca. 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de tomaten en de champignons toe en kook nog ca. 5 minuten.
  2. Voeg de gamba’s toe en kook 4-5 minuten verder. Haal de pan van het vuur. Schep het citroengras, de gescheurde kaffir limoenblaadjes en de knoflook uit de soep. Breng de soep op smaak met de suiker, het limoensap en de vissaus. Garneer met de kaffir-limoenbladreepjes.

Per portie: ca. 193 kcal
28 g eiwit | 1 g vet | 16 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Sarah Cook  Foto’s: Mike English  Styling: Morag Farquhar  Foodstyling: Adam Bush