Mediterrane vissoep
Uitdagend
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de venkel schoon en halveer hem. Snijd 1 helft klein en de andere helft in reepjes. Bewaar het loof. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de vissenkoppen, de visgraten, de ui, de knoflook, de kleingesneden venkel en het venkelzaad ca. 5 minuten in.
Voeg de tomaten, de bouillonblokjes en ca. 1,5 l water toe. Breng aan de kook en laat ca. 45 minuten op laag vuur koken. Verwijder de vissenkoppen maar laat de graten zitten. Pureer de soep grof met een staafmixer. Wrijf de soep door een zeef en breng op smaak met zout en peper.
Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ca. 1 cm dik. Schenk 2 el olijfolie op de bodem van een soeppan en verdeel de aardappelschijfjes erover. Snijd de visfilets in stukken en leg ze op de aardappels. Verdeel de venkelreepjes eroverheen. Schenk de gezeefde soep eroverheen en breng het geheel op laag vuur aan de kook. Kook de aardappels en de vis in ca. 15 minuten op laag vuur gaar.
Verdeel de croutons met rouille over diepe borden. Schep de soep in de borden. Serveer bestrooid met wat grof gehakt venkelloof.