
Paprika-venkelsoep
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Was de rode paprika’s en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de venkelknollen en snijd ze in dunne plakken. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui, de knoflook en de paprika ca. 5 minuten in. Voeg het venkelzaad en het gerooktepaprikapoeder toe en fruit nog ca. 2 minuten. Voeg de venkel, het tomatensap, het bouillonblokje en 1 l water toe. Breng aan de kook en kook de soep ca. 20 minuten op middelhoog vuur.
Was de groene paprika en halveer hem. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in zeer dunne reepjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng hem op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over kommen en strooi er wat van de groenepaprikareepjes in. Serveer met knoflookcroutons.