Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Koude amandelsoep met geroosterde druiven

Koude amandelsoep met geroosterde druiven

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160⁰C / hetelucht: 140⁰C).

  2. Doe de druiven in een ovenschaal, besprenkel ze met wat olijfolie en rooster ze 30 minuten in het midden van de oven.

  3. Meng intussen in een ruime kom 500 milliliter water met het brood en laat helemaal zacht worden.

  4. Doe het brood met het water, de amandelen, knoflook, wittewijn- of sherryazijn en de 100 milliliter extra vergine olijfolie in een blender en maal tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Haal de druiven uit de oven en roer eventueel vrijgekomen vocht bij de soep. Laat de soep en de druiven minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.

  6. Voeg als de soep te dik is geworden een scheutje koud water toe. Verdeel de druiven over de soep en druppel er wat extra olijfolie over.

Receptuur: Raquel Palla Lorden Fotografie: René Mesman

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (8 stemmen)
Uit het boek

De bijbel van de Spaanse keuken

€ 34,99
De bijbel van de Spaanse keuken

Lees verder onder de advertentie