Lees verder onder de advertentie
Koude amandelsoep met geroosterde druiven
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 160⁰C / hetelucht: 140⁰C).
Doe de druiven in een ovenschaal, besprenkel ze met wat olijfolie en rooster ze 30 minuten in het midden van de oven.
Meng intussen in een ruime kom 500 milliliter water met het brood en laat helemaal zacht worden.
Doe het brood met het water, de amandelen, knoflook, wittewijn- of sherryazijn en de 100 milliliter extra vergine olijfolie in een blender en maal tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de druiven uit de oven en roer eventueel vrijgekomen vocht bij de soep. Laat de soep en de druiven minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
Voeg als de soep te dik is geworden een scheutje koud water toe. Verdeel de druiven over de soep en druppel er wat extra olijfolie over.
De bijbel van de Spaanse keuken
€ 34,99Lees verder onder de advertentie