Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Koude amandelsoep met geroosterde druiven

Koude amandelsoep met geroosterde druiven

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160⁰C / hetelucht: 140⁰C).

  2. Doe de druiven in een ovenschaal, besprenkel ze met wat olijfolie en rooster ze 30 minuten in het midden van de oven.

  3. Meng intussen in een ruime kom 500 milliliter water met het brood en laat helemaal zacht worden.

  4. Doe het brood met het water, de amandelen, knoflook, wittewijn- of sherryazijn en de 100 milliliter extra vergine olijfolie in een blender en maal tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Haal de druiven uit de oven en roer eventueel vrijgekomen vocht bij de soep. Laat de soep en de druiven minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.

  6. Voeg als de soep te dik is geworden een scheutje koud water toe. Verdeel de druiven over de soep en druppel er wat extra olijfolie over.

Receptuur: Raquel Palla Lorden Fotografie: René Mesman

Wat vind jij van dit recept?

3.9 / 5.0 (13 stemmen)
Uit het boek

De bijbel van de Spaanse keuken

€ 34,99
De bijbel van de Spaanse keuken
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!