Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Koude amandelsoep met geroosterde druiven

Koude amandelsoep met geroosterde druiven

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160⁰C / hetelucht: 140⁰C).

  2. Doe de druiven in een ovenschaal, besprenkel ze met wat olijfolie en rooster ze 30 minuten in het midden van de oven.

  3. Meng intussen in een ruime kom 500 milliliter water met het brood en laat helemaal zacht worden.

  4. Doe het brood met het water, de amandelen, knoflook, wittewijn- of sherryazijn en de 100 milliliter extra vergine olijfolie in een blender en maal tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Haal de druiven uit de oven en roer eventueel vrijgekomen vocht bij de soep. Laat de soep en de druiven minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.

  6. Voeg als de soep te dik is geworden een scheutje koud water toe. Verdeel de druiven over de soep en druppel er wat extra olijfolie over.

Receptuur: Raquel Palla Lorden Fotografie: René Mesman

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)

De bijbel van de Spaanse keuken

€ 34,99
De bijbel van de Spaanse keuken