Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
aardappel lente ui soep

Aardappel-lente-uisoep

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Maak met ingrediënten die je waarschijnlijk al wel in huis hebt een soep waar je warm van wordt: aardappel-lente-uisoep.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Maak met ingrediënten die je waarschijnlijk al wel in huis hebt een soep waar je warm van wordt: aardappel-lente-uisoep.

Bereiding

  1. Smelt een klontje boter in een grote pan en voeg de lente-ui toe (houd een handje lente-ui achter ter garnering). Fruit de lente-ui in 5-7 minuten zeer zacht op laag vuur. Voeg de aardappels en de bouillon toe. Breng aan de kook.

  2. Kook het geheel 10-15 minuten tot de aardappel heel zacht is. Neem de pan van het vuur. Pureer het geheel zeer glad met een staafmixer.

  3. Roer de slagroom door de soep. Breng op smaak met zout en peper. Serveer in kommen en garneer met de overige lente-ui.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foodstyling: Sal Henley Foto’s: Mike English Styling: Davina Perkins

No waste
Gooi het 'kontje' van de lente-ui nooit weg. Wanneer je deze in wat water zet, groeit het opnieuw aan. Goed voor je portemonnee én het milieu!

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (81 stemmen)