Uiensoep maken

Uiensoep is een soep, gemaakt van bouillon en ui. Door de ui te karamelliseren heeft de soep een typische lichtzoete smaak die mooi samengaat met de umami-smaak van de bouillon. Traditioneel wordt de soep geserveerd met kaascroutons of -toast naar klassiek Frans recept. Maar wist je dat er nog veel meer manieren zijn om zelf uiensoep te maken? Bekijk de onderstaande recepten met ui maar snel!

Meer lekkere recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Uien-misosoep met sesam-kaascroutons

Wil je de umami-smaak in de bouillon nog meer naar boven halen? Voeg dan een schepje miso toe. Dit is een Japanse sojapasta en geeft ‘de vijfde smaak’ umami aan je gerecht. In combinatie met de kaas-sesamcroutons is dit een recept dat je keer op keer wil gaan maken.

> naar het recept: uien-misosoep met sesam-kaascroutons

zo maak je soep nog smaakvoller: misosoep

Franse uiensoep

De klassieke variant van deze soep mag zeker niet ontbreken in ons lijstje. Met dit recept maak je een flinke pan, zo heb je genoeg voor zeker zes personen. Ideaal voor etentjes waarbij je een lekker soepje wilt serveren. Reken er maar op dat iedereen het recept zal vragen!

> naar het recept: Franse uiensoep

Franse uiensoep

Aziatische soep met paddenstoelen

Frans-Aziatisch is niets nieuws, maar het paddenstoelenpoeder in de brioche bij dit soepje maakt het verschil. Dat zijn onverwachte smaken in een klassieke soep, wat wil je nog meer? Uien snijden zonder te huilen misschien, maar daar hebben wij heel veel tips voor!

> naar het recept: Aziatische soep en brioche met soja en paddenstoelen

Aziatische soep met paddenstoelen en uien

Klassieke uiensoep met madeira

Serveer je graag gerechten uit de klassieke Franse keuken? Dan wordt deze klassieke uiensoep met madeira een nieuwe favoriet. Zeker niet als je er ook nog eens stokbrood met gruyère bij serveert is deze soep gegarandeerd een succes. Wat een smaakmakers bij elkaar…

> naar het recept: klassieke uiensoep met madeira

Klassieke uiensoep met madeira

Uiensoep

Deze soep maken is helemaal niet moeilijk, zeker met dit heerlijke recept. De meeste ingrediënten heb je hoogstwaarschijnlijk al in huis. Wanneer je na het lezen van dit artikel gelijk de pan op het vuur zet, kun je binnen drie kwartier een dampend kommetje soep voor je neus hebben staan.

> naar het recept: uiensoep

Uiensoep

Lees ook: Zo maak je sjieke soepen voor een diner