
Uiensoep maken
Lees verder na de advertentie
Uiensoep is een soep, gemaakt van bouillon en ui. Door de ui te karamelliseren heeft de soep een typische lichtzoete smaak die mooi samengaat met de umami-smaak van de bouillon. Traditioneel wordt de soep geserveerd met kaascroutons of -toast naar klassiek Frans recept. Maar wist je dat er nog veel meer manieren zijn om zelf uiensoep te maken? Bekijk de onderstaande recepten met ui maar snel!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Uiensoep
Deze soep maken is helemaal niet moeilijk, zeker met dit heerlijke recept. De meeste ingrediënten heb je hoogstwaarschijnlijk al in huis. Wanneer je na het lezen van dit recept gelijk de pan op het vuur zet, kun je binnen drie kwartier een dampend kommetje soep voor je neus hebben staan.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Uien-misosoep met sesam-kaascroutons
Wil je de umami-smaak in de bouillon nog meer naar boven halen? Voeg dan een schepje miso toe. Dit is een Japanse sojapasta en geeft ‘de vijfde smaak’ umami aan je gerecht. In combinatie met de kaas-sesamcroutons is dit een recept dat je keer op keer wil gaan maken.

Franse uiensoep
De klassieke variant van deze soep mag zeker niet ontbreken in ons lijstje. Met dit recept maak je een flinke pan, zo heb je genoeg voor zeker zes personen. Ideaal voor etentjes waarbij je een lekker soepje wilt serveren. Reken er maar op dat iedereen het recept zal vragen!

Aziatische uiensoep en brioche met soja en paddenstoelen
Frans-Aziatisch is niets nieuws, maar het paddenstoelenpoeder in de brioche bij dit soepje maakt het verschil. Dat zijn onverwachte smaken in een klassieke soep, wat wil je nog meer? Uien snijden zonder te huilen misschien, maar daar hebben wij heel veel tips voor!

Klassieke Franse uiensoep met madeira
Serveer je graag gerechten uit de klassieke Franse keuken? Dan wordt deze klassieke uiensoep met madeira een nieuwe favoriet. Zeker niet als je er ook nog eens stokbrood met gruyère bij serveert is deze soep gegarandeerd een succes. Wat een smaakmakers bij elkaar…

Uiensoep
Deze soep maken is helemaal niet moeilijk, zeker met dit heerlijke recept. De meeste ingrediënten heb je hoogstwaarschijnlijk al in huis. Wanneer je na het lezen van dit recept gelijk de pan op het vuur zet, kun je binnen drie kwartier een dampend kommetje soep voor je neus hebben staan.
Ingrediënten
Bereiding
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Pel en snipper de knoflook. Smelt de boter en de suiker in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren ca. 15 minuten of totdat de ui diep goudbruin kleurt.
Voeg de knoflook toe en blijf ca. 2 minuten roeren. Blus het geheel af met de witte wijn en daarna met de bouillon en breng het geheel aan de kook. Voeg het laurierblaadje en de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Doe een deksel op de pan en laat ca. 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het laurierblaadje en de takjes tijm en breng de soep op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rasp de gruyère. Leg de sneetjes stokbrood op een ovenrooster en bestrooi ze met de gruyère. Bak ze ca. 10 minuten in de oven en serveer ze in de kom met soep.
Lees ook: Zo maak je sjieke soepen voor een diner
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.