Advertentie
Uiensoep maken
Uiensoep is een soep, gemaakt van bouillon en ui. Door de ui te karamelliseren heeft de soep een typische lichtzoete smaak die mooi samengaat met de umami-smaak van de bouillon. Traditioneel wordt de soep geserveerd met kaascroutons of -toast naar klassiek Frans recept. Maar wist je dat er nog veel meer manieren zijn om zelf uiensoep te maken? Bekijk de onderstaande recepten met ui maar snel!
Meer lekkere recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:
Uien-misosoep met sesam-kaascroutons
Wil je de umami-smaak in de bouillon nog meer naar boven halen? Voeg dan een schepje miso toe. Dit is een Japanse sojapasta en geeft ‘de vijfde smaak’ umami aan je gerecht. In combinatie met de kaas-sesamcroutons is dit een recept dat je keer op keer wil gaan maken.
Franse uiensoep
De klassieke variant van deze soep mag zeker niet ontbreken in ons lijstje. Met dit recept maak je een flinke pan, zo heb je genoeg voor zeker zes personen. Ideaal voor etentjes waarbij je een lekker soepje wilt serveren. Reken er maar op dat iedereen het recept zal vragen!
Aziatische uiensoep en brioche met soja en paddenstoelen
Frans-Aziatisch is niets nieuws, maar het paddenstoelenpoeder in de brioche bij dit soepje maakt het verschil. Dat zijn onverwachte smaken in een klassieke soep, wat wil je nog meer? Uien snijden zonder te huilen misschien, maar daar hebben wij heel veel tips voor!
Klassieke uiensoep met madeira
Serveer je graag gerechten uit de klassieke Franse keuken? Dan wordt deze klassieke uiensoep met madeira een nieuwe favoriet. Zeker niet als je er ook nog eens stokbrood met gruyère bij serveert is deze soep gegarandeerd een succes. Wat een smaakmakers bij elkaar…
Uiensoep
Deze soep maken is helemaal niet moeilijk, zeker met dit heerlijke recept. De meeste ingrediënten heb je hoogstwaarschijnlijk al in huis. Wanneer je na het lezen van dit artikel gelijk de pan op het vuur zet, kun je binnen drie kwartier een dampend kommetje soep voor je neus hebben staan.
Lees ook: Zo maak je sjieke soepen voor een diner
Onze tips
Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten
De lekkerste vegetarische hoofdgerechten voor kerst
Kerst amuses voor een verpletterende indruk
Dit zijn de beste recepten met burrata
5x de lekkerste recepten met linzen
Turkse recepten: een enorme smaaksensatie
Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten
7x de lekkerste gevulde paprika recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.