Bereiding

1. Smelt 25 g boter in een grote koekenpan. Voeg de uien toe en fruit ze 20-30 minuten op zeer laag vuur tot ze zacht en goudbruin zijn.

2. Roer de bloem door de uien tot hij erin oplost. Voeg de aardappel, 2 el miso en de bouillon toe. Breng aan de kook en kook 10-15 minuten op laag vuur zonder deksel tot de aardappel zacht is. Pureer glad en breng op smaak met zout en peper. Houd de soep warm terwijl je de croutons maakt.

3. Verwarm de grill van de oven en leg de geroosterde sneetjes brood op een bakplaat. Meng 1 volle el boter met de Marmite, 1 tl miso en wat peper. Bestrijk de sneetjes brood met het mengsel. Verdeel de geraspte kaas erover en druk hem aan. Bestrooi met het sesamzaad en rooster de croutons onder de grill tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Verdeel de soep over kommen, garneer met wat tuinkers of bieslook en serveer met de croutons.

Per portie: ca. 389 kcal
22 g eiwit | 16 g vet | 36 g koolhydraten

Bron: Olive Magazine