Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Uiensoep

Uiensoep

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Pel en snipper de knoflook. Smelt de boter en de suiker in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren ca. 15 minuten of totdat de ui diep goudbruin kleurt.

  2. Voeg de knoflook toe en blijf ca. 2 minuten roeren. Blus het geheel af met de witte wijn en daarna met de bouillon en breng het geheel aan de kook. Voeg het laurierblaadje en de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Doe een deksel op de pan en laat ca. 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het laurierblaadje en de takjes tijm en breng de soep op smaak met zout en peper.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rasp de gruyère. Leg de sneetjes stokbrood op een ovenrooster en bestrooi ze met de gruyère. Bak ze ca. 10 minuten in de oven en serveer ze in de kom met soep.

Per portie: 437 kcal | 41 g koolhydraten | 11 g eiwit | 18 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)