Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Franse uiensoep

Franse uiensoep

  • Eenvoudig

Aantal personen
6

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Verhit de boter en de olie in een grote pan en voeg de ui, ¾ van de tijm en een snuf zout toe. Fruit de ui op laag vuur onder af en toe roeren ca. 1 uur tot hij mooi gekaramelliseerd is. Voeg de laatste 15 minuten de knoflook en de suiker toe. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Laat ca. 30 minuten rustig koken.

  2. Verwarm de oven voor op de grillstand. Rooster de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin en knapperig. Verdeel de kaas en de overige tijm over de sneetjes en besprenkel met de worcestersaus. Verdeel de soep over 4 ovenvaste kommen en leg op iedere kom een kaastoast. Schuif de soepkommen voorzichtig onder de grill en gril 2-3 minuten tot de kaas mooi gegratineerd is.

Per portie: 625 kcal | 39 g koolhydraten | 28 g eiwit | 38 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Felicity Cloake Fotoā€™s: Ant Duncan Styling: Tony Huchinson Foodstyling: Sarah Cook

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (13 stemmen)