Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
doperwtensoep met kervel

Doperwtensoep met kervel

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding

  1. Laat de doperwten ontdooien. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en de knoflook ca. 4 minuten. Voeg de doperwten toe en fruit nog ca. 2 minuten. Blus af met 750 ml water en voeg het bouillonblokje en de slagroom toe. Laat het geheel ca. 15 minuten rustig koken.

  2. Was de kervel en schud hem goed droog. Hak de kervel grof. Maak de lente-ui schoon en snijd hem in fijne ringetjes. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Strooi de lente-ui en de kervel in de hete soep en serveer direct. Lekker met brood.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Déjà Vu (www.dejavu.nl), Mateus (www.zwaanzinnig.eu), Otentic (www.otenticdesign.com), Van Mij (www.van-mij.nl), eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (4 stemmen)