Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
courgettesoep munt

Courgettesoep met munt

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Soep in het voorjaar? Ja hoor, deze courgettesoep met munt en crème fraîche is lekker fris en heel geschikt voor in de lente. Alhoewel, eigenlijk kan deze courgettesoep het hele jaar door, zo lekker vinden wij 'm. Ga zelf aan de slag met dit heerlijke recept en zet een dampende kom courgettesoep in 40 minuten op tafel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Soep in het voorjaar? Ja hoor, deze courgettesoep met munt en crème fraîche is lekker fris en heel geschikt voor in de lente. Alhoewel, eigenlijk kan deze courgettesoep het hele jaar door, zo lekker vinden wij 'm. Ga zelf aan de slag met dit heerlijke recept en zet een dampende kom courgettesoep in 40 minuten op tafel.
Serveertip
Serveer je de soep als avondeten? Dan wil je er vast nog iets bij eten om er een volledige maaltijd van te maken. Van borrelbrood tot knoflookcrostini: laat je inspireren door deze lekkere ideeën en recepten.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak er de ui met een snuf zout in ca. 10 minuten zacht in, zonder dat hij bruin wordt. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten verder. Voeg de courgette toe en bak op laag vuur ca. 20 minuten.

  2. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook een kook 3-4 minuten. Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad. Roer 150 g crème fraîche en ¾ van de munt erdoorheen en mix  opnieuw. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verdeel de soep in kommen en schep in iedere kom 1 el crème fraîche. Bestrooi met de overige munt en eventueel de citroenrasp.

Per portie: 297 kcal | 10 g koolhydraten | 6 g eiwit | 25 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (15 stemmen)