Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
courgettesoep munt

Courgettesoep met munt

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Soep in het voorjaar? Ja hoor, deze courgettesoep met munt en crème fraîche is lekker fris en heel geschikt voor in de lente. Alhoewel, eigenlijk kan deze courgettesoep het hele jaar door, zo lekker vinden wij 'm. Ga zelf aan de slag met dit heerlijke recept en zet een dampende kom courgettesoep in 40 minuten op tafel.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak er de ui met een snuf zout in ca. 10 minuten zacht in, zonder dat hij bruin wordt. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten verder. Voeg de courgette toe en bak op laag vuur ca. 20 minuten.

  2. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook een kook 3-4 minuten. Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad. Roer 150 g crème fraîche en ¾ van de munt erdoorheen en mix  opnieuw. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verdeel de soep in kommen en schep in iedere kom 1 el crème fraîche. Bestrooi met de overige munt en eventueel de citroenrasp.

Per portie: 297 kcal | 10 g koolhydraten | 6 g eiwit | 25 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (5 stemmen)