Bereiding

    1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de wortels grondig en verwijder het loof. Pel de ui en snijd hem in stukken. Meng de ui en de wortels met 1 el olijfolie, het komijnzaad en de kerrie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi het geheel met zout en peper en rooster de groenten ca. 35 minuten in de oven.
    2. Pel en snipper de knoflook. Scheur de ciabatta in stukken. Meng de stukken brood met 2 el olijfolie, de knoflook, zout en peper. Neem de groenten uit de oven en doe ze in een pan. Houd 2 wortels achter. Leg het brood op de bakplaat en bak de croutons ca. 15 minuten in de oven.
    3. Voeg 750 ml water en het bouillonblokje toe aan de groenten en breng het geheel aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de slagroom toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
    4. Snijd de achtergehouden wortels in stukken. Verdeel de soep over kommen en strooi er de stukken wortel en de croutons in. Bedruppel de soep met 1 el olie.

Per portie: ca. 292 kcal
5 g eiwit | 21 g vet | 20 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies: eigen collectie