Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Voorjaarsminestrone met walnoten-peterseliepesto

Voorjaarsminestrone met walnoten-peterseliepesto

In samenwerking met WMF
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de pesto

Voor de minestrone

Bereiding

  1. Hak voor de pesto de ingrediënten met 50 ml olijfolie in een blender fijn. Roer de overgebleven 50 ml olijfolie erdoorheen.

  2. Verhit voor de minestrone de olijfolie in de snelkookpan en fruit er de ui ca. 4 minuten op middelhoog vuur in, tot de ui glazig is. Voeg het venkelzaad, de tijm en de rozemarijn toe en fruit nog 2 minuten. Voeg alle overige ingrediënten toe en sluit de snelkookpan met het deksel. Zet het vuur laag als je kunt zien dat de pan onder druk staat tot de eerste ring. Kook de soep onder druk ca. 5 minuten, tot de pasta en de groenten gaar zijn.

  3. Zet het vuur uit en laat de druk uit de pan ontsnappen. Proef de soep en breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over diepe borden en schep er 1 el van de pesto in. Geef er lekker knapperig brood bij.

Per portie: 756 kcal | 49 g koolhydraten | 20 g eiwit | 47 g vet

Fotografie: Saskia Lelieveld Receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)