
Voorjaarsminestrone met walnoten-peterseliepesto
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Hak voor de pesto de ingrediënten met 50 ml olijfolie in een blender fijn. Roer de overgebleven 50 ml olijfolie erdoorheen.
Verhit voor de minestrone de olijfolie in de snelkookpan en fruit er de ui ca. 4 minuten op middelhoog vuur in, tot de ui glazig is. Voeg het venkelzaad, de tijm en de rozemarijn toe en fruit nog 2 minuten. Voeg alle overige ingrediënten toe en sluit de snelkookpan met het deksel. Zet het vuur laag als je kunt zien dat de pan onder druk staat tot de eerste ring. Kook de soep onder druk ca. 5 minuten, tot de pasta en de groenten gaar zijn.
Zet het vuur uit en laat de druk uit de pan ontsnappen. Proef de soep en breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over diepe borden en schep er 1 el van de pesto in. Geef er lekker knapperig brood bij.