
Zachte courgette-knoflooksoep
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Hang de yoghurt op en zet 24 uur in de koeling.
Verwarm een beetje olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook erin. Voeg als die glazig zijn de courgette en driekwart van de kruiden toe, plus de eventuele peper. Voeg zodra de courgette glanst komkommer toe. Vul het opgevangen lekvocht van de yoghurt aan met water, eventueel met citroensap, of kefir tot 1 liter en meng het door de soep.
Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes pruttelen (dat geeft je mooi de tijd om de croutons te maken).
Serveersuggesties: Op warme dagen goed om gekoeld te serveren. Zet hem dan, eenmaal afgekoeld, minstens 6 uur in de koeling. Of een paar uur in de vriezer. Proef voor serveren nog een keer of hij hoog genoeg op smaak is. Geef er eventueel croutons met hangop bij.
Groenten
€ 46,99