Bereiding

Het kookboek “Groenten” van Mari Maris is voor iedereen die weleens groenten eet. Het staat vol met inspiratie voor culikenners & uitgebreide basiskennis voor (beginnende) koks die nog niet alles weten. Wij mogen een courgettesoep recept met je delen. Heerlijk zacht en met knoflook.

  1. Hang de yoghurt op en zet 24 uur in de koeling.
  2. Verwarm een beetje olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook erin. Voeg als die glazig zijn de courgette en driekwart van de kruiden toe, plus de eventuele peper. Voeg zodra de courgette glanst komkommer toe. Vul het opgevangen lekvocht van de yoghurt aan met water, eventueel met citroensap, of kefir tot 1 liter en meng het door de soep.
  3. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes pruttelen (dat geeft je mooi de tijd om de croutons te maken).
  4. Pureer tot gladde soep. Voeg als hij erg dik is wat extra water toe. Laat nog 10 à 15 minuten zachtjes pruttelen. Maak af met de laatste kruiden en peper & zout.
  5. Serveersuggesties: Op warme dagen goed om gekoeld te serveren. Zet hem dan, eenmaal afgekoeld, minstens 6 uur in de koeling. Of een paar uur in de vriezer. Proef voor serveren nog een keer of hij hoog genoeg op smaak is. Geef er eventueel croutons met hangop bij.
Groenten

Bestel het boek:

Groenten
€46,99