Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Minestrone met gehaktballetjes en pesto

Minestrone met gehaktballetjes en pesto

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pan en bak er de gehaktballetjes rondom bruin in. Haal ze uit de pan en zet apart op een bord. Fruit de wortel, de selderij en de ui ca. 10 minuten in het achtergebleven bakvet tot ze zacht zijn. Roer de knoflook, de oregano en het laurierblaadje erdoorheen. Voeg de tomaten, de bonen, de pasta en de bouillon toe. Breng aan de kook.

  2. Doe de balletjes terug in de pan en breng het geheel opnieuw aan de kook. Kook ca. 10 minuten tot de balletjes en de groenten gaar zijn en de pasta zacht is. Breng op smaak met zout, peper en een scheutje azijn en/of een snufje suiker voor de juiste balans tussen zoet en zuur. Schenk de minestrone in kommen en maak af met een eetlepel pesto en wat basilicumblaadjes.

Per portie: 450 kcal | 38 g koolhydraten | 28 g eiwit | 19 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mike English Styling: Katie Marshall Foodstyling: Hannah Wilkinson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (5 stemmen)