Chawan mushi: hartige custard met garnalen
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng de dashi in een pan op hoog vuur aan de kook. Voeg de garnalen, edamame en shiitake toe en kook 30 seconden. Giet de dashi door een zeef, vang het vocht op en bewaar de gekookte ingrediënten. Laat de dashi helemaal afkoelen.
Klop de eieren los in een kom. Voeg de sojasaus, mirin, afgekoelde dashi en een snufje zout toe en meng goed.
Breng een laag van 2 cm water in een pan met deksel op hoog vuur aan de kook. Zorg dat de pan breed genoeg is om alle kommetjes in te zetten.
Verdeel de gekookte garnalen, edamame en shiitake over de 4 hittebestendige kommetjes. Schenk het dashimengsel in de kommetjes. Zet de kommetjes in de pan en dek de pan af met de deksel. Stoom de custard 1 minuut. Zet het vuur laag, leg de deksel iets schuin op de pan en stoom de custard nog 10 minuten.
Controleer of de custard klaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er droog uitkomt is de custard gaar.
Haal de kommetjes voorzichtig uit het water en serveer.