Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Thaise currynoedelsoep

Thaise currynoedelsoep

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Aantal personen
2

Ingrediënten

Deze currysoep is niet alleen onwijs lekker, maar staat ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Zo heb je altijd een makkelijk gerecht achter de hand, wanneer je toch indruk wilt maken op je gasten.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de currypasta er ca. 1 minuut in. Voeg de roerbakgroenten en de garnalen toe en bak ca. 3 minuten, tot de garnalen grotendeels roze zijn. Voeg de kokosmelk, de bouillon en de noedels toe.

  2. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ca. 5 minuten zachtjes koken, tot de noedels gaar zijn en de groenten beetgaar zijn, maar nog wel wat bite hebben. Verdeel over komen en bestrooi met de kruiden, de chilipeper en de lente-ui.

Per portie: 320 kcal | 41 g koolhydraten | 10 g eiwit | 12 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Hannah Taylor-Eddington Styling: Lauren Miller Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)