Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Geroosterdepaprikasoep met krokante croutons

Geroosterdepaprikasoep met krokante croutons

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de croutons

Een kommetje soep is natuurlijk altijd lekker. De paprika geeft extra veel smaak af na het roosteren en maakt deze soep net iets specialer dan een klassieke paprikasoep.
Anne:
“Ook lekker met een scheutje groenekruidenolie erover.”

Bereiding

  1. Hak de ui en de wortel fijn met de hand of in een keukenmachine. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C).

  2. Verhit de olie in een grote steelpan op middelhoog vuur en bak de ui, de wortel en een snufje zout er 5-6 minuten in, tot het mengsel zachter wordt. Roer regelmatig. Roer de knoflook en de paprika erdoorheen en bak nog ca. 1 minuut.

  3. Voeg de harissa, het komijnzaad en het chilipoeder toe en bak al roerend ca. 1 minuut mee. Schenk de bouillon erbij, draai het vuur wat hoger en breng aan de kook. Laat 15-18 minuten koken, tot de groenten zacht zijn.

  4. Schep intussen voor de croutons het brood om met de olie, zout en peper. Verdeel over een bakplaat en bak in 8-10 minuten goudbruin en krokant in de oven.

  5. Doe het groentemengsel in een blender of pureer glad met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over kommen. Lepel de yoghurt erover en bestrooi met de croutons.

Per portie: 144 kcal | 21 g koolhydraten | 5 g eiwit | 3 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Hannah Taylor-Eddington Styling: Lauren Miller Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)