Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Romige misosoep met tofu en zachtgekookt eitje

Romige misosoep met tofu en zachtgekookt eitje

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze heerlijke en verwarmende misosoep staat al binnen een kwartiertje op tafel. Kies je favoriete noedels, leef je uit met toppings zoals verse groenten en geniet van dit snelle succes!

Bereiding

  1. Kook de eieren in 7 minuten halfzacht in rustig borrelend water. Haal de eieren uit het water en leg ze direct in een kom met ijskoud water. Laat 2 minuten afkoelen en haal ze uit het water.

  2. Verhit intussen de bouillon in een pan tot hij heel zachtjes borrelt. Roer de miso met een scheut hete bouillon in een kom glad en schenk dit samen met de rijstazijn en de sojasaus weer bij de bouillon in de pan. Voeg de tofu toe aan de pan en pureer alles met een staafmixer glad. Zeef de soep en schenk hem terug in de pan. Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg de sugarsnaps en de spinazie toe. Dek de pan af en houd warm.

  3. Doe de noedels in een hittebestendige kom en giet er kokend water overheen. Laat 3 minuten staan. Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Giet de noedels af en verdeel ze over 4 kommen. Schenk de misosoep eroverheen en maak af met een zachtgekookt eitje, de lente-ui en de chiliolie.

Per portie: 311 kcal | 29 g koolhydraten | 21 g eiwit | 11 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)