Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Koreaanse noedelsoep

Koreaanse noedelsoep

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen
3

Ingrediënten

Voor de saus

Geld maakt niet gelukkig, maar instant noedels wel. Probeer deze Koreaanse noedelsoep en je zult vanzelf merken dat dit je nieuwe favoriete soep wordt.

Bereiding

  1. Klop voor de saus de gochujang, de gochugaru, het zakje kruiden van de instant noedels, de sojasaus, de knoflook en de basterdsuiker in een middelgrote kom door elkaar. Klop de bouillon erdoorheen tot alles goed gemengd is.

  2. Verdeel het luncheon meat, de enoki, de shimeji, de kimchi, de paksoi en de noedels in een cirkel in een pan. Schenk de saus erover en breng aan de kook. Leg het deksel erop en draai het vuur laag, zodat de saus nog borrelt. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken, neem het deksel van de pan en roer door.

  3. Laat nog ca. 3 minuten koken, tot alles beetgaar is. Bestrooi met lente-ui en serveer direct uit de pan.

* Deze producten zijn verkrijgbaar bij de toko en/of de grotere supermarkt.

Per portie: 621 kcal | 34 g koolhydraten | 25 g eiwit | 41 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Karen Thomas Styling: Jo Harris Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)