Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Pastel de nata met gebrande meringue van agavesiroop en limoen

Zomerminestrone met basilicum, courgette, gepelde tomaten en grissini

In samenwerking met Bergfood
  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Fruit de ui en het venkelzaad ca. 5 minuten in de olijfolie. Voeg de bleekselderij , de tijm en de rozemarijn toe en fruit nog ca. 5 minuten. Blus af met de gepelde tomaten en 500 ml water. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en voeg de pasta toe. Kook in ca. 8-9 minuten de pasta beetgaar.

  2. Voeg de courgetteblokjes en de witte bonen toe en kook de soep nog enkele minuten, zodat de  courgette gaar, maar nog wel knapperig is. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over diepe borden en strooi er de pijnboompitten over. Maak af met wat basilicumblaadjes. Geef er grissini bij.

Per portie: 533 kcal | 64 g koolhydraten | 21 g eiwit | 15 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!