Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Pastel de nata met gebrande meringue van agavesiroop en limoen

Zomerminestrone met basilicum, courgette, gepelde tomaten en grissini

In samenwerking met Bergfood
  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Fruit de ui en het venkelzaad ca. 5 minuten in de olijfolie. Voeg de bleekselderij , de tijm en de rozemarijn toe en fruit nog ca. 5 minuten. Blus af met de gepelde tomaten en 500 ml water. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en voeg de pasta toe. Kook in ca. 8-9 minuten de pasta beetgaar.

  2. Voeg de courgetteblokjes en de witte bonen toe en kook de soep nog enkele minuten, zodat de  courgette gaar, maar nog wel knapperig is. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over diepe borden en strooi er de pijnboompitten over. Maak af met wat basilicumblaadjes. Geef er grissini bij.

Per portie: 533 kcal | 64 g koolhydraten | 21 g eiwit | 15 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)