Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
gazpacho

Doperwtengazpacho met burrata en lentesalade

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Blancheer voor de gazpacho de doperwten 1-2 minuten in water met wat zout. Koel de doperwten af in ijswater en laat ze goed uitlekken.

  2. Pureer 100 g doperwten, 1 el olijfolie, de citroenschil en 10 muntblaadjes met 2-3 el koud water zeer glad. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.

  3. Roer voor de salade het citroensap, de overige olijfolie, zout en peper door elkaar. Meng de sugarsnaps, de overige doperwten, de biet, de erwtenscheuten en 6 muntblaadjes toe en schud het geheel door elkaar.

  4. Verdeel de gazpacho over 2 diepe borden en leg er de burrata en de salade in. Serveer direct.

© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Charlie Richards Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Sarah Cook

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)